Minipavlova

En ny vri på en klassiker funnet i “Kremdager”
en gratis e-brosjyre utgitt av
tine.no

Minipavlova

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og  en kake som er enkel å lage, En fristelse på ett hvert kakebord.

Blir ca 10-12 stk

Ingredienser
Marengs:

6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
Fyll:
3 dl kremfløte
2 dl Vaniljekrem
Pynt:
4 pasjonsfrukt
150 g bringebær
100 g jordbær
50 g pistasjenøtter , usaltet

Fremgangsmåte

Marengs: Pisk eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisenna og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper. Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek marengsen i ca. 30 minutter på 150° C. Avkjøl på rist.

Fyll og Pynt: Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem. Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjnøtter på hver pavlova.

Tips: Marengs holder seg lenge om den oppbevares tørt. Lag den gjerne 1-2 dager før gjestene kommer.