Mokka Crêpes med Pærer

mocha crêpes with pears_page_thumb[2]

2 timer for å la røren hvile
45 minutter arbeidstid
4-6 porsjoner

Ingredienser
75 g mel
30 ml / 2 spiseskjeer sukker
en klype salt
0,3 dl / 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
0,3 dl / 2 spiseskjeer pulverkaffe
2 mellomstore egg
1,75 dl melk
25 g smør, smeltet
Til fyllet:
2,75 dl tykk fløte, kjølt
0,15 dl / 1 spiseskje rom
melis til søtning
Til garnityret:
3 modne pærer
1,50 dl sukker
noen dråper vaniljeessens

Fremgangsmåte

[1] Forbered garnityret først: Ha sukkeret i en kjele med 2,75 dl vann og vaniljeessens, og rør over svak varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og kok uten omrøring i 1 minutt. Skrell pærene, fjern kjernehusene og skjær pærene i tynne skiver, ha dem i sirupen og posjer forsiktig til de er møre, men ikke grøtaktig. Fjern pæreskivene fra sirupen med en hullsleiv.

[2] Sikt melet i en bolle med sukker, salt, kakao og kaffe pulver. Pisk eggene lett, og deretter tilsett dem til de tørre ingrediensene. Tilsett melken gradvis under omrøring. Rør i smeltet smør, deretter presser du røren gjennom en finmasket sil. Røren bør ha en konsistensen som tynn fløte. Tilsett litt vann dersom den er for tykt. La stå i 2 timer.

[3] Bruk røren til å steke 12 crêpes. Stable crêpene og hold dem varme.

[4] Like før servering, pisk fløten til den er tykk og fold inn romen, og melis. Spre hver crêpe med den romkremen, rull de opp og topp med pæreskivene. Serveres umiddelbart, før kremen begynner å smelte på grunn av varmen fra crêpene.