Mozzarella Staver

Mozzarella Staver

Testkjøkkendirektør Farideh Sadeghin på Saveur liker å bruke italienske brødsmuler til å panere mozzarellastavene, men du kan bruke vanlig loff hvis du ønsker. Dobbelt panering sikrer at utsiden blir fin og sprø mens osten inni har tid til å smelte når du steker stavene. De egner seg godt til frysing, så ha alltid noen i fryseren og ta dem ut og tin de før du steker de.

Blir ca 24

Ingredienser
1 450 g blokk mozzarella ost, skåret i
7 cm lange og 1 1/2 cm tykke staver
1,8 dl hvetemel
4 egg, lett pisket
5 dl italienske brødsmuler
2 ss. oliven olje
1 ss. usaltet smør
2 fedd hvitløk, finhakket
1 medium gul løk, finhakket
1 ss. tomatpuré
1 (800 g) boks hele skrelte tomater,
knust for hånd
1 ss. sukker
1 ts. chiliflak
salt og nykvernet sort pepper
rapsolje, til steking

Bruksanvisning

[1] Ha mel, egg og brødsmuler på hver sin tallerken. Arbeide med en en mozzarellastav om gang, vend den i mel, dypp den i egg, og vend den i brødsmuler; gjenta denne prosessen en gang til. Legg de ferdige stavene på et ovnsbrett dekket md bakepapir og avkjøl til den er klar til steking.

[2] Varm olivenolje og smør i en 4-liter kjele over middels høy varme; ha i  hvitløk og løk og stek til de er myke, ca 6 minutter. Tilsett tomatpuré og fres 2 minutter til, tilsett tomater, sukker, chiliflak, salt og pepper; kok til sausen tykner, 15-18 minutter. Hold denne marinarasausen varm.

[3] Varm opp rapsolje i en 6-liters kasserolle til et frityrtermometer viser 175° C. Ha i noen få mozzarellastaver om gangen og stek til de er gyllene og sprø, ca 1 1/2 minutter. Overfør stavene på papirhåndklær fot å renne av seg ; serveres varm med marinarasausen.