Mørk Sjokolade- og Kirsebærtrøfler

Enda en voksengotteri oppskrift funnet på  chatelaine.com
Mørk Sjokolade- og Kirsebærtrøfler

Disse fristende trøflene blir et herlig innslag i gotteriskålen i påsken og med sitt søte kirsebærsentrum, vil de forsvinne på et blunk.

ingredienser
4,75 dl hakket mørk sjokolade, omtrent 340 g
1,2 dl usaltet smør
4 ts appelsin likør, for eksempel Grand Marnier
24 syltede kirsebær
0,6 dl kakaopulver

fremgangsmåte

[1] Bland sjokolade med smør og likør i en middels stor mikrobølgeovnsikker bolle. kjør i 1 – 2 minutter på høy og rør godt halvveis gjennom. Rør til blandingen er helt smeltet og glatt. avkjøl til sjokoladen er litt fast, ca 1 time.

[2] Dekk en ovnsplate med folie.

[3] Klapp kirsebærene tørre med papirhåndklær. Ta en snau spiseskje av sjokoladeblandingen i håndflaten. Flat den ut og plaser et kirsebær i midten. Pakk kirsebær in i sjokoladeblandingen og rull den til en kule. Plasser på ovnsplaten. Gjenta med resten av blandingen og kirsebærene. Avkjøl til kulene er faste, ca 15 min. Rull kulene i kakaopulver til de er dekket rundt det hele. Avkjøl og lagre i en tett boks i kjøleskapet til trøflene skal serveres.

Advertisements