Muffins med Dobbel Havre

En sunn muffinsoppskrift funnet i  “Quaker Oats Brand Cookbook” utgitt av  The Quaker Oats Company i 1989
Muffins med Dobbel Havre

Kombinasjonen av havremel og havrekorn gir sunne muffins perfekt til frokost eller som en godbit ellers på dagen. Ta et par ut av fryseren og putt dem i mikrobølgeovnen og få ferske, varme muffins når som helst.

Ingredienser
4,75 dl havremel
0,8 dl solid pakket brunt sukker (demerara)
0,6 dl mel
2 ts bakepulver
1/4 ts salt (valgfritt)
1/4 ts muskat (valgfritt)
2,4 dl skummet melk
2 eggehviter, litt pisket
3 ss vegetabilsk olje
1 1/2 ts vanilje
0,6 dl lettkokte havre
1 spiseskje godt pakket brunt sukker (demerara)

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 200° C. Fôr 12 mellomstore muffinformer med papirformer. Bland havremel, 0,8 dl brunt sukker, mel, bakepulver, salt og muskat. Tilsett melk, eggehviter, olje og vanilje, bland bare til blandingen er fuktet. Fyll muffinformene nesten fulle. Kombiner havre og gjenværende 1 ss brunt sukker; Dryss jevnt over deigen. Bake 20 til 22 minutter eller til gyllenbrune.

Blir 1 dusin

Tips

For å fryse muffins:
Pakk godt inn i folie eller putt i frysepose. Merk og frys.

For å varme opp frosne muffins: Pakk de ut og putt de i mikrobølgeovnen på HØY ca 30 sekunder per muffin.