Mulligatawny-Suppe

Mulligatawny-Suppe

4 porsjoner
Tilberedning: 20 min.
Koketid: 45 min.

Ingredienster
1 ss olivenolje
1 middels stor løk, skrelt og hakket
1 middels stor gulrot, skrelt og hakket
1 middels stort eple, uten skall
og kjernehus, grovhakket
1 stilk stangselleri, renskåret og hakket
1 liten grønn paprika, renset for frø og hakket
2 strøkne ss hvetemel
1 strøken ss mild karri
1 liter hønsekraft
1 boks (400 g) hermetiske tomater
en knivsodd hver av nellik,
muskatblomme og nyrevet muskatnøtt
nykvernet svart pepper
100 g kokt kylling eller høns,
uten skinn, skåret i terninger
100 g kokt ris
4 strøkne ss yoghurt naturell

Fremgangsmåte

[1] Varm oljen i en stor kasserolle over middels varme og fres løk, gulrot, eple, selleri og paprika uten lokk i 5 min., til løken er myk, men ikke brun. Rør inn mel og karri og kok 1 min. under omrøring.

[2] Spe med kraften, litt om gangen, tilsett tomater, nellik, muskatblomme og -nøtt. Smak til med pepper og kok opp. Senk varmen, legg lokk på og la det småkoke 25 min.

[3] Kjør suppen i en moser, eller avkjøl den noen min. og kjør den i food processor. Ha suppen tilbake i kasserollen og tilsett kyllingkjøtt og ris. Kok opp, senk varmen og la den småkoke 5 min. Øs suppen opp i suppetallerkener og legg en klatt yoghurt i hver tallerken.