Myk Fløtefromasj Med Konjakk-Appelsiner

myk fløtefromasj med konjakk-appelsiner_img_thumb[3]
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Avkjøling: 2-3 timer
Kan fryses uten appelsiner.

2 appelsiner med tynt skall
1 dl vann
1/2 sitron
8 ss sukker
2 1/2 ss konjakk
2 plater gelatin (4 g)
2 egg
2 eggeplommer
3 dl kaffefløte 10%
2 1/2 dl fløte 35%

4-5 porsjoner

[1] Skrubb appelsinene med en børste, skyll dem godt og skjær dem i papirtynne skiver. Forvell appelsinskivene i 5 min. i vann tilsatt 4 ss sukker og 1-2 ss sitronsaft. Ta kjelen fra varmen og rør inn konjakk. Avkjøl appelsinskivene i denne laken.

[2] Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp hele egg og eggeplommer med sukker til eggedosis. Kok opp kaffefløten og hell den i eggedosisen mens fløten er kokende varm og under kraftig visping.
Kryst gelatinen godt og løs den opp i den varme blandingen. Rør godt slik at gelatinen fordeles i massen.

[3] Tilsett sukkerlaken fra appelsinene og rør av og til, til kremen
begynner å tykne. Visp kremfløten vel halvstiv og vend den forsiktig i
fromasjen sammen med mesteparten av appelsinskivene. Hell fromasjen i en skål eller bolle og legg resten av appelsinskivene over. Server fromasjen avkjølt, men ikke iskald.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s