Naan fra Peshawar

Peshwari naan_goodtoknow_page_thumb[2]

Denne peshawari naan oppskriften er enkel og er en herlig siderett vanlig til indisk mat. De tar bare 8 minutter å lage og passer til alle klassiske indiske retter. Disse deilig brødene er tradisjonelt fylt med frukt og nøtteblandingen deretter bakt raskt i en tandoor ovn – en indisk leire ovn som har veldig høy temperatur.

Det går like greit å lage de i en varm stekeovn, men sørg for at de blir plassert på et forvarmet stekebrett slik at de begynner å blåse seg opp umiddelbart (langsom steking vil gjøre dem seige og læraktig). De er best spist varme rett fra ovnen penslet med smeltet smør eller ghee og med et dryss av frisk hakket koriander hvis en ønsker det.

Ingredienser
350 g sterk brød mel
7 g pose  tørrgjær
1 ts salt
150 ml naturlig yoghurt
Ca 1,5 dl lunkent vann
Smeltet smør eller ghee*, til serveringen
Fyll:
25 g lyse
eller vanlige rosiner
25 g kokosflak
25 g mandelflak eller hakkede pistasjenøtter

Tips: Vær forsiktig når du ruller ut de fylte deigballene for du vil ikke at fyllet skal sprenge seg ut. Bruk milde kjevlebevegelser og mel overflaten godt for å hindre at deigen setter seg fast.

Fremgangsmåte

[1] Bland mel, gjær og salt i en stor skål. Tilsett i en bolle med yoghurt og nok vann til å blande til en myk deig. Bland og velt deigen ut på en melet overflate. Kna på  i 5 minutter til deigen er glatt og elastisk.

[2] Legg deigen i en lett oljet bolle og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. La stå på et lunt sted i ca 1 ½ – 2 ½ timer eller til deigen har doblet i størrelse.

[3] Mens deigen hever, plassere fyllingrediensene i en food prosessor eller blender og kjør til du har en grov pasta.

[4] Forvarm ovnen til 220° C. Plasser en tung bakeplate i ovnen for å varme den opp.

[5] Del deigen i 6 deler og rull hver ut til en sirkel. Legg en skje av fyllet på midten av hver sirkel og deretter folder du kantene sammen for å dekke fyllet og klemme tett for å forsegle. Form til en ball og kjevl hver ball ut til en tynn oval form.

[6] Plasser naanene raskt på den varme bakeplaten og stek i 7-8 minutter inntil de er oppblåst og får brune flekker. Serveres umiddelbart penslet med smeltet smør eller ghee*.

* Klarnet smør, brukes ofte i indisk matlagning.

Advertisements