Natronbrød med Urter og Cheddar

En oppskrift på brød bakt med natron funnet på  chatelaine.comNatronbrød med Urter og Cheddar

Jag unna vinterkulda med en dampende bolle med suppe og rett-fra-ovnen natronbrød. Denne fristende, sunne oppskriften er overraskende enkel – og velsmakende.

Ingredienser
4,7 dl mel
4 dl sammalt hvete
1 ts natron
1 ts tørket basilikum
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket timian
1 ts salt
0,6 dl kaldt usaltet smør, kutt i terninger
3,5 dl lettpakket, grovt revet cheddar
4 dl skummet melk

Fremgangsmåte

[1] Sett inn et bakebrett på nederste hylle i ovnen. Forvarm til 400 F / 200 C. Smør 2 ca 20×10 cm brødformer. Rør mel, bakepulver, urter og salt i en stor bolle til det er godt blandet. Bruk fingrene og bland inn smøret i melblanding til du har en blanding som minner om grove brødsmule. Rør inn osten. Hell i melken og rør bare til alter godt blandet.

[2] Overfør deig til en godt melet arbeidsflate. Del deigen i to. form hver del til et brød ca 17,5 cm langt og legg de i de smurte brødformene.

[3] Bak brødene på nederste hylle i ovnen til toppen av brødene er har fått en dyp gul farge, 35 til 45 min. Flytt brødene over på en rist og avkjøl de i 10 minutter. Kjør en kniv rundt innsiden av hver form, og hvelv brødene ut på risten for å avkjøles helt. Natronbrød holder seg bra i opptil 2 dager.

Advertisements