Natronkake

natronkake_page

Ingredienser
240 g hvetemel
1 strøken ts blandet krydder
(nellik, ingefær, kardemomme)
1 strøken ts kanel
1/2 strøken ts natron
120 g margarin
1/2 strøken ts karve
60 g vaskede konfekt rosiner
60 g vaskede steinfrie rosiner
30 g hakket appelsinskall
120 g sukker
1 egg
Surmelk
litt fint sukker.

Fremgangsmåte

[1] Still ovnen på 190° C

[2] Smør og strø en rund form med diameter 18 cm.

[3] Sikt mel, krydder og natron i en bolle. Smuldre margarinen i blandingen og tilsett frukt, appelsinskall og sukker.

[4] Rør egget med sur melk og arbeid dette i deigen til den får en passe konsistens.

[5] Fyll røren i formen og stek kaken ca. 1 – 1 1/2 time.

[6] La kaken avkjøles 10 minutter i formen, hvelv den på rist og dryss sukker på overflaten.

Advertisements