New England Kokt Middag med Tyttebærpudding

En klassisk middag funnet i “What’s New in Cookery”
published by Aluminum Goods Manufacturing Co in 1928

New England Kokt Middag med Tyttebærpudding

Ingredienser

1,5 kg salt oksekjøtt
2 ss fett
pastinakk
Gulrøtter
Rødbeter
Kål
Poteter
Neper
Løk
Tranebær Pudding *

Fremgangsmåte

Ha oksekjøttet 3/4 time i kaldt vann for å fjerne salt. Stek kjøttet over sterk varm bare 5 til 10 minutter og ha det i  en stor kjele. Dekk med kokende vann. Ha i rødbetene først og kok i 1 1/2 time og legg de andre grønnsaker rundt kjøttet og fortsett å koke i 1 1/2 timer til.

* Tyttebærpudding

Ingredienser
4,8 dl ferske tranebær
1 egg
0,6 dl melasse
0,6 dl maissirup
0,8 dl varmt vann
3 dl mel
2 teskjeer bakepulver

Kutt hver tyttebær i to. Sikt mel og bakepulver sammen. Pisk egget, tilsett melassene, mais sirup og varmt vann. Deretter tilsetter du melblandingen. Bland i tyttebærene sist.  bak i vannbad i 1 1/2 time. Server med følgende:

Smørsaus

Ingredienser
1,2 dl smør
2,4 dl sukker
1,2 dl kremfløte
1/4 ts vaniljesukker

Kok de ovennevnte ingrediensene sammen til de har tyknet litt. Tilsett 1/4 teskje vaniljesukker. Serveres varm over tyttebærpuddingen.