Nisselue-Brownies

En oppskrift på skikkelige julebrownies funnet på tine.noNisselue-brownies

Her er det stanset ut biter av browniekake med pepperkakeformer og laget morsomme julefigurer av. Hatten består av ferske jordbær sprøytet med kremost. Disse kommer barna garantert til å elske!

Blir ca 30 brownies

Ingredienser
Brownies:

200 g Meierismør
200 g mørk sjokolade
4 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel (kan utelates)
50 g grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)
Nisseluer:
1 kurv friske jordbær
200 g Kremgo’ Naturell
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

Brownies

[1] Til denne oppskriften på hjemmelagde brownies trenger du en liten langpanne på ca 25×30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200° C.

[2] Smelt smør i en kjele. Bryt sjokolade i biter i smøret og la det smelte. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland først det tørre i eggedosisen, deretter smør- og sjokoladeblandingen.

[3] Hell deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel hakkede valnøtter over deigen og stek brownies-kaken midt i ovnen på 200° C i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips: Brownies skal være litt klissete i midten.

Nisseluer

[1] Bruk ønsketde pepperkakeformer til å stanse ut biter av browniekaken.

[2] Vask jordbærene og fjern stilken. Rør vaniljesukker inn i kremosten med en skje, til en litt mykere konsistens. Fyll en sprøytepose med kremost og sprøyt rundt kanten på jordbæret, som du har plassert oppå den utstansede biten av browniene. Husk også å sprøyte en liten kule på toppen av jordbæret for å lage dusk på hatten. God jul!

Tips: Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.