Nøttebrød

En oppskrift på et saftig brød funnet på tine.no
Nøttebrød

Denne enkle oppskriften gir to velsmakende brød som også er hyggelige å gi bort. Pakk de inn i pent papir og pynt med en fin sløyfe. En hyggelig gave som garantert blir godt mottatt.

Tips: Gjærbakst er alltid best nylaget, men går fint å fryse ned. Lag derfor gjerne stor porsjon om du har plass i fryseboksen.

Ingredienser
50 g gjær
2 ts honning
0.4 l Skumma kulturmjølk
2 ss smeltet smør
150 g valnøtter
150 g hasselnøtter
500 g hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker
1 dl sesamfrø
Pensling:
1 sammenvispet egg

Fremgangsmåte

[1] Sett stekeovnen på 200° C.

[2] Grovhakk nøtter. Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.

[3] Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt deigen jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.

[4] Bak ut to runde brød og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.

[5] Pensle med sammenvispet egg og stek brødene på nederste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.