Nybyggergryte

nybyggergryte_page

6 – 8 porsjoner
Tilberedningstid: 15-20 min.
Koketid: Ca. 11/2 time
Velegnet til frysing.

Ingredienser
1 1/2 -2  kg oksemørbrad
4 ss olje/smør
3 løk,
1 fedd hvitløk
salt, pepper
paprikapulver
karve
1/2 bunt persille
frisk eller tørket basilikum
4 gulrøtter
1/4 sellerirot
4 purrer
8 tomater eller 1/2 boks hermetiske
3/4 – 1 l buljong

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i ganske store terninger og gni dem med grovkvernet, sort pepper.

[2] Brun kjøtt, hakket løk og knust hvitløk i olje/smør i en stor gryte. Dryss på salt, paprikapulver og knust karve og tilsett buljongen. Lag en krydderkvast av persille, basilikum, selleriblader og purretopper. Legg krydderkvasten i gryten, hvis du binder den fast til hanken, er det lettere å «fiske» den opp. Kok kjøttet til det nesten er mørt.

[3] Rens alle grønnsakene unntatt tomatene og skjær dem i små biter. Ta opp krydderkvasten, legg grønnsakene i gryten og kok dem møre.

[4] Skåld, flå og del tomatene og la dem koke med i gryten de siste 6-8 minuttene. Smak til med mer krydder om nødvendig.

Server kokte poteter med persilledryss eller grovt brød til.

Advertisements