Okse- og Ølgryte

En herlig kraftig vintergryte funnet på dinmat.no
306_Okse- og ølgryte_post

Unn deg denne varmende oksegryten, perfekt til kalde vinterkvelder.

Ingredienser
2 ss olivenolje
800 g grytekjøtt av okse i terninger
1 løk i ringer
2 selleristenger grovhakket
2 gulrøtter, grovhakket
2 ss hvetemel
1 boks mørkt øl
2,5 dl oksekraft
1 ss Worchestershiresauce
20 g smør
Poteter

Fremgangsmåte

[1] Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne og brun kjøttet på medium varme.

[2] Ta kjøttet ut og stek løk, gulrot og selleri mykt i resten av oljen. Ha i hvitløk og stek videre i et minutt. Ha i mel og stek videre i to minutter. Rør inn øl og kok opp. La småkoke i fem minutter.

[3] Ha kjøttet i pannen og ha i kraft og Worchestershiresaus og kok opp under lokk. La gryten småkoke i halvannen time under lokk, så uten lokk i en halv time til sausen har tyknet noe.

[4] Rør inn smør og server med kokte poteter.

Advertisements