Oksegryte

En klassisk gryterettoppskrift funnet i “Gryteretter”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1979
Oksegryte

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Koketid: 8-10 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Ca. 1/2 kg mørt oksekjøtt
2 sitroner
2 store løk
2-3 ss smør/margarin
salt og pepper
250 g sjampinjonger
1 1/2 dl hvitvin
ca. 2 dl rømme, 35 %

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i skiver og gni dem med grovmalt sort pepper og saft av 1 sitron. Skjær renset løk i ringer. Rens sjampinjongene,  skjær dem i skiver og drypp sitronsaft over.

[2] Skjær kjøttet i biter, brun dem raskt i 1-1 1/2 ss smør over sterk varme og legg dem i en gryte. Dryss på salt.

[3] Brun løkringer og sjampinjonger i smør, tilsett krydder og bland alt med kjøttet. Kok pannen ut i vin, sitronsaft og finrevet sitronskall og hell det i gryten. Kok gryten i noen minutter. Tilsett rømme og dryss grovmalt pepper over.

[4] Server gyten med loff eller ris og en salat til.