Oksekjøtt og Guinness Pai med Potetmoslokk

Oksekjøtt og Guinness Pai med Potetmoslokk

Ingredienser
2 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
3 stilker av selleri
2 ferske laurbærblad
½ bunt frisk timian
oliven olje
500 g grytekjøtt (i 2,5 cm terninger)
3 ss hvetemel
6 dl Guinness
2 ts brunt sukker (demerara)
450 g poteter
0,75 dl melk
1 ss smør

Fremgangsmåte

[1] Skrell og Grovhakk løk, hvitløk og gulrøtter, så trimmer og grovhakker du sellerien. Bind sammen laurbærbladene og timiankvistene med hyssing.

[2] Varm 2 ss olje i en stor gryte på middels varme. og tilsett grønnsaker og urter. Rør til alt er dekket med olje, så krydrer du.

[3] Fres med lokket på i 10 minutter, eller til grønnsakene er myke, rør av og til. Overføring til en tallerken.

[4] Vend kjøttet i mel og krydder, og deretter steker du det i gryten til det brunet på alle sider (du må kanskje gjøre dette i flere omganger).

[5] Kok ut gryten med Guinness. Tilsett kjøtt, grønnsaker og urter, deretter fylle opp med vann om nødvendig, men bare nok til å dekke kjøtt og grønnsaker.

[6] Rør inn brunt sukker. Kok opp, og deretter dekk med lokk og småkoke i ca 2 timer, eller til kjøttet er mørt.

[7] Kok potetene i en stor kjele med kokende saltet vann, deretter lar du de renne av seg. Mos de med melk, smør og en klype havsalt og svart pepper.

[8] Forvarm ovnen til 200 C.

[9] Legg kjøtt/grønnsak/urte-blandingen i en ildfast form, topp med mosen og dryss med olje.

[10] Stek i 20 minutter, eller til mosen er gylden og toppene er blitt sprø.