Gammeldagse Takkekaker

Old Fashioned Griddle Cakes_aboutfood_page_thumb[2]

Lyst til å prøve noen deilige, gammeldagse takkekaker? Dette er en enkel oppskrift som kan utvides dersom det er nødvendig. Prøv å tilsette frosne blåbær, tørkede tyttebær eller sjokoladebiter til røren. Disse takkekakene kan stekes på takke, på stormkjøkken eller bålet på tur, eller i stekepanne på konvensjonell ovn.

Prep Tid: 10 minutter
Cook Tid: 10 minutter
Total tid: 20 minutter
Blir: 8 takkekaker

Ingredienser
2,4 dl hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1/2 ts bakepulver
2,4 dl melk
1-2 ss smør, smeltet

Fremgangsmåte

[1] Sikt sammen mel, salt og natron. Bland melk og bakepulver sammen. Hell blandingen i de tørre ingrediensene sammen og bland alt til en jevn røre. Hell i det smeltede smøret og rør om.

[2] Hell 1/8 av røren på varm takke for hver takkekake. Snu kaken når den er brun på undersiden og begynner å boble på oversiden. Fjern fra varmen så snart de er ferdig og server varm.