Olivenoljebrød

Olive oil bread_bbcgoodfood_page_thumb[2]

Følg denne enkle steg-for-trinn metoden for å bake hjemmebakt brød. Du kan tilpasse oppskriften for å tilsette dine favoritt smaker.

Ingredienser
7 g pose tørr gjær eller 15 g fersk gjær
500 g hvetemel, pluss ekstra for utbaking
2 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

Metode

[1] Hell melet i en bolle. For tørrgjær, rør dette inn i melet. For fersk gjær, smuldre den og gni den inn i melet slik du ville gjort med smør når du lager paideig. Tilsett salt og sukker.

[2] Kok opp vann og hell det i en mugge opp til 1 dl merket. Fyll på med kaldt vann til 3 dl merket. Test temperaturen med fingeren – vannet skal holde håndtemperatur. Tilsett oljen.

[3] Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell i all væsken på en gang. Bland raskt ved hjelp av hendene eller en tregaffel for å lage en myk og litt klissete deig. Tørk av deigen rundt bollen for å få med alt løst mel.

[4] Dryss arbeidsflaten med mel og hell ut deigen. Kna ved å strekke den bort fra deg, så bretter du den i to mot deg og skyver det bort med hælen av hånden. Gi den en kvart omdreining og gjenta, Bygg opp en god rytme.

[5] Når deigen er glatt, legg den tilbake i bollen, dekk med et kjøkkenhåndkle og la det hvile i 1 time (det er ikke nødvendig å finne et varmt sted). Deigen er ferdig når den fjærer tilbake når du trykker på den med fingeren. (På dette stadiet, kan du tilsette andre smakstilsetninger.)

[6] Velt deigen ut på den meldryssede arbeidsflaten, kna for å fjerne luftbobler. Form til en runde brød, sett brødet på en oljet stekeplate og kutte toppen med skarp kniv. Dekk til og la heve i 30 minutter. Varm ovnen til 240 C / 220 C med varmvifte. Stek i 30-35 minutter til brødet er brunt og sprøtt.

Advertisements