“Open Sesame” Pai

En oppskrift fra en annonse som viser en $25,000 vinner
i the Pillsbury 1955 Bakeoff

“Open Sesame” Pai

Ingredienser
1 konvolutt gelatinpulver
0,6 dl kaldt vann
2,4 dl melk
0,6 dl sukker
2,4 dl stenfrie dadler, kuttet veldig fint
1,8 dl kremfløte, vispet
1 ts. vanilje
2 eggehviter
Muskat
1 ferdigbakt “Sesame” paiskall *
2 eggeplommer
1/4 ts. salt
2 ts. sukker

Fremgangsmåte

Myk opp gelatinen i kaldt vann. Pisk sammen melk, eggeplommer, sukker og salt i en bolle over kokende vann. Rør til blandingen dekker baksiden av  en skje uten og renne av. Tilsett myknet gelatin; Rør til den er oppløst. Avkjøl til blandingen nesten har stivnet, rør noen ganger. Fold i pisket krem, vanilje og dadler. Pisk eggehvitene til de danner seg små topper. Tilsett sukker gradvis og pisk etter hvert tilsetning. Brett  den stive marengsen inn i  daddelblandingen. Hell alt i det avkjølt paiskall. Avkjøl til blandinger fast. Dryss med muskatnøtt før servering.

* “Sesame” Paiskall

Rist 2 til 4 spiseskjeer sesamfrø i paiformen ved 160° C. i 8-10 min. til frøene er lys gyllenbrune. Fjern frøene. Sikt sammen 2,4 dl siktet mel og 1/2 ts. salt. Tilsett sesamfrøene. Skjær inn 0,8 dl smør eller margarin til blandingen er som små erter. Dryss gradvis 3 til 4 spiseskjeer kaldt vann over blanding, rist bollen og rør lett med gaffel. Form deigen  til en ball og kjevl den ut. for en 23 cm paiform med deigen og lag en bølgekant med fingrene Prikk deigen med gaffel. Bake ved 230° C. 10-12 min. eller til paiskallet er gyllenbrun.

Advertisements