Orange Blossom Pannekaker

Orange Blossom Pannekaker

Ingenting liver opp et middagsselskap mer enn en dessert som blir flambert ved bordet. Kombinert med dette rett og slett vidunderlige kremostfyllet er du er sikret å avrunde middagen med en kanonsuksess.

Ingredienser
1 pakke nøytral kremost, myknet
1 ss melk
1/4 ts mandel ekstrakt
0,5 dl finhakkede ristede mandler
6 til 8 ferdigstekte pannekaker
0,5 dl smør
0.8 dl sukker
1 ts sitronsaft
2 ts maisenna
1 dl appelsinjuice
0,5 dl appelsinlikør
1 ts revet appelsinskall
2 ss Cognac, varmet
2 ss ristet skivet mandler
Appelsinbåter (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] bland kremost med melk og mandel ekstrakt i liten bolle og tilsett finhakkede mandler. Spre på midten av de ferdigstekte pannekakene. Rull de sammen og sett til side.

[2] Smelt smør i stor stekepanne; rør inn sukker og sitronsaft. Løs opp maisenna i appelsinjuicen. Tilsett appelsinjuiceblanding, appelsinlikør, og revet skall til smøret.

[3] kok på svak varme under omrøring, til sausen er tykk og gjennomskinnelig. Legg de fylte pannekakene i den varme appelsinsausen i stekepannen og varm opp til kokepunktet. Hell varm cognac over det hele. Tenn på med en lang fyrstikk. Øs den brennende sausen over pannekakene.

[4] Pynt med ristede mandelflak og appelsinbåter, hvis det er ønskelig. Serveres umiddelbart.

Blir 6 til 8 pannekaker.