Orientalsk Scampi

scampi oriental_page_thumb[2]

Cattelin er en av de beste og rimeligste restaurantene i Stockholm. Den har overlevd kriger, katastrofer og skiftende smak, og fortsatt har de stinn brakke, så noe må de gjøre riktig.


Dette er en virkelig fin selskapsrett, som også passer for den som skal være på kjøkkenet, Alt sammen kan forberedes på forhånd, slik at arbeidet som står igjen bare tar 5 minutter.

En vanlig regel for koking av skalldyr er at de ikke må koke for lenge eller for hardt. Da blir de seige. Dette gjelder også for scampi.

4 porsjoner

24 scampi uten skall
1 gul løk
1 eple
2 ss smør
3 kryddermål karri
litt safran
1 ss tomatpure
2 ss hvetemel
4 dl kremflete
salt
strimlet issalat
pimientos (hermetiske paprikafrukter
)

1
Hakk løken og eplet .

2
Fres scampiene lett i smør sammen med den hakkede løken og eplet. Dryss over karri og safran. Rør i tomatpureen. Dryss over melet.

3
Bland og spe med fløten. La det hele putre noen minutter.

4
Fres i mellomtiden litt strimlet issalat i litt smør, Bland i paprikaen (pimientoen).

5
Bland denne grønnsakrøren med det øvrige, smak til, og server med ris.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s