Osteboller

En deilig bolleoppskrift funnet på godt.no
Osteboller

Disse ostebollene lages med tre typer ost: De fylles med en god bit mozzarella og drysses deretter med revet cheddar og parmesan. Den supergode smaken kommer dessuten av at deigen til ostebollene inneholder både smør, olivenolje, salt og hvitløkspulver. I tillegg skal bollebe pensles med en blanding av smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano etter steking.

Mmm-m-m, som du ser er dette mektige saker, smaken er fantastisk! Server ostebollene mens de fortsatt er varme og nystekte, slik at osten inni bollene er bløt og deilig.

blir ca 20 rundstykker

Ingredienser
2 ss tørrgjær
2 ss sukker
2 ts hvitløkspulver
2 ts salt
2.5 dl vann, lunkent
0.5 dl olivenolje
75 g smør, smeltet
7 dl hvetemel
Fyll:
300 g mozzarella, modnet
Topping:
200 g cheddar
50 g parmesan
Pensling:
75 g smør
1 ts hvitløkspulver
1 håndfull oregano, fersk

Slik gjør du

[1] Ha 3 dl av hvetemelet i en bolle.  Bland i tørrgjær, sukker, hvitløkspulver og salt.

[2] Bland lunkent vann, olivenolje og smeltet smør. Ha dette i bollen med det tørre og rør godt sammen. Tilsett resten av hvetemelet og elt deigen i noen minutter. La deigen heve i 30 minutter.

[3] Del deigen opp i 20 like store emner. Fyll hvert emne med en bit mozzarellaost og trill runde boller.

[4] Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett med skjøten ned. Dryss over rikelig med revet cheddar og parmesan.

[5] Stek ostebollene midt i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til de er gylne i fargen.

[6] Mens rundstykkene steker, blander du sammen smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano. Pensle ostebollene med blandingen straks de kommer ut av ovnen.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Advertisements