Ostekake med Ingefær og Muskat

En krydret ostekakeoppskrift funnet i “Ost i Varme og
Kalde Retter” utgitt av den Norske Bokklubben i 1988
Ostekake med Ingefær og Muskat

Ostekake er en kakelignende pai, som pleier å inneholde ingrediensene kesam (eller en annen usaltet kremost), egg, melk og sukker.

Allerede i den romerske antikken ble en type ostekake fremstilt av rømme og kesam. Det har blitt hentet oppskrifter ut av Cato den eldres samling, hvor han henviser til to typer: libum and placenta.  Av de to ligner placenta mest på moderne ostekaker, siden den har en skorpe som blir bakt separat.

6 porsjoner

Ingredienser
75 g smør
175 g havrekjeks, knust
1 ss revet frisk ingefær
Fyll:
300 g cottage cheese
2 ss yoghurt naturell
2 eggeplommer
2 eggehviter
2 ss mykt, brunt sukker
2 biter syltet ingefær, finhakket
1 ss ingefærlake
revet muskat
1 1/2 dl kremfløte
syltet ingefær i skiver

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret. Bland i kjekssmulene og Ingefær. Press blandingen i en 20 cm paiform.

[2] Bland osten med yoghurt. eggeplommer og sukker. Rør i ingefær og lake. Visp eggehvitene stive og vend dem i osteblandingen. Hell det i formen og dryss over revet muskat. Stek ved 160° C i 25-30 minutter til den er fast og gylden. Avkjøl.

[3] Visp fløten og pynt ostekaken med en ring an krem og små skiver av syltet ingefær.