Ostesmørbrød med, Bacon, Pære og Karamellisert Løk

Ostesmørbrød med, Bacon, Pære og Karamellisert Løk

Når et ostesmørbrød lages med så mye kjærlighet som her, blir det den reneste festmiddagen. Denne oppskriften har det lille ekstra så dette ostesmørbrødet gir deg heltestatus

Antall porsjoner: 4
Tilberedningstid: 1 time

Ingredienser
8 skiver godt brød
2 ss meierismør
1  løk, i skiver
1 ts sukker
½ ts eddik
8 skiver gulost
8 skiver stekt bacon
1  pære, i skiver
2 ts dijon-sennep

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, sukker og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 30-40 minutter.

[2] Ta av platen og avkjøl.

[3] Sprøstek baconet.

[4] Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.

[5] Legg på gulost i skiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.

[6] Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.

[7] Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.

[8] Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.

Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.

Advertisements