Ostesufflé med Tomat- og Vannmelonsalat

En suffléoppskrift funnet i “10 Inspirerende Oppskrifter
med Jarlsberg” utgitt av
Tine
Ostesufflé med Tomat- og Vannmelonsalat

Du trenger
3 dl melk
2 laurbærblad
2 sjalottløk, finhakket
4 små former
bakepapir
50 g smør
4 ss hvetemel
salt
1 knivsodd cayennepepper
120 g revet Jarlsberg
5 egg, eggehvite og plommer separert
Jarlsberg til topping
Vannmelonsalat
1/4 vannmelon
200 g tomater
1 dl hasselnøtter, ristet
1 lime
1 appelsin
2 ss olivenolje

Slik gjør du

[1] Sett ovnen på 220 C. Kok opp melk, laurbærblad og løk i en gryte. Ta den vekk fra platen og la den hvile i 20 min. Smør så innsiden av noen ildfaste former. Suffléen kommer til å heve en god del, så ikke fyll for høyt.

[2] Smelt smør og rør inn melet. La det koke i 1 min under omrøring. Sil melkeblandningen som har fått hvile, og tilsett denne. Kok opp alt sammen under omrøring på lav varme til det tykner. Ta vekk fra platen. Rør inn sennep, krydder og revet ost. Rør så inn eggeplommene i osteblandingen. Pisk eggehviten til den er stiv og vend denne forsiktig inn, litt og litt.

[3] Fordel blandingen i de smurte formene. Strø over litt ekstra Jarlsberg på toppen hvis du vil. Stek i nedre del av ovnen i 20-25 minutter til suffléen har hevet og fått farge. Den skal være litt løs i midten. Kutt tomater og melon i skiver. Lag vinaigrette ved å blande sammen lime og appelsinsaft med oljen og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper. Suffléen må serveres med en gang den er tatt ut av ovnen. Server med frisk salat og vinaigrette.

Advertisements