Ovnsbakt Fjellørret Med Agurksalat

En tradisjonell middagsoppskrift funnet på matoppskrift.no
Ovnsbakt Fjellørret Med Agurksalat

Jeg vokste opp med fjellørret som dette. Begge foreldrene mine var ivrige fiskere og dro til fjells hver eneste høst. De kom hjem igjen med ørret nok til at det holdt til søndagsmiddager til langt ut på sensommeren – Ted

Ingredienser
3 fjellørret, helst over 300 g
2 ts salt
50 g meierismør
Agurksalat:
1 agurk
3 dl vann
1 ss sukker
1 ss eddik, 7 %
½ ts salt
Pisket seterrømme:
3 dl seterrømme
2 ts sukker

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Rens og vask fisken. Strø salt i buken og legg en smørklatt i hver fisk.

[2] Kle en ildfast form med aluminiumsfolie og legg fiskene i med buken opp.

[3] Dekk formen med aluminiumsfolie og bak fisken i stekeovn ved 200° C i ca. 45 min.

[4] Høvle agurken med en ostehøvel. Ha alt i en serveringsbolle og slå på vann til det dekker agurkskivene

[5] Smak ti med sukker, eddik og salt.

[6] Stivpisk seterrømmen med litt sukker.

[7] Server fjellørreten med kokte poteter, agurksalat og pisket seterrømme.