Ovnsbakt Torsk med Salat og Rekesaus

En middagsoppskrift funnet i “Torsk til Hverdag og Fest”
en gratis e-brosjyre utgitt av
godfisk.no
Ovnsbakt Torsk med Salat og Rekesaus

Torsk er perfekt til hverdagsretten der tiden er knapp, familien er sulten og du har behov for en sunn, rask og smaksrik middag.

Men torsk egner seg også godt som festmat. Sett torsk på bordet når familie eller venner samles til et godt måltid og det blir garantert god stemning. Med sitt faste, hvite fiskekjøtt og sin delikate smak, passer torsken ypperlig til nettopp hverdag og fest.

Ingredienser
600 g torskefilet uten skinn og bein
1 dl salt
1 l vann
Salat:
4 tomater
1 agurk
3 vårløk
3 ss frisk persille
2 ss olivenolje
½ sitron
salt og pepper
Saus:
150 g reker uten skall
2 ss smør
3 ss hvetemel
2 dl fiskekraft
2 dl matfløte
2 stilker frisk dill

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C Skjær torsken i serveringsstykker. Rør ut saltet i kaldt vann til alt er oppløst. La fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter. Ta fiskestykkene opp av laken, tørk dem og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

Skjær tomat og agurk i terninger på ca. 1 cm. Skjær vårløk i tynne skiver. Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille. Drypp over olivenolje, og smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Saus

Smelt  smøret og rør inn hvetemelet. Spe med fiskekraft og matfløte, litt om gangen. Smak til med salt. Ha i reker og dill rett før servering.