Ovnsbakt Vaniljepudding

En dessertoppskrift funnet i  “Borden’s Evaporated Milk
Book  of Recipes” utgitt av Borden’s Condenced Milk
Company på 1930 tallet

Ovnsbakt Vaniljepudding

En deilig dessert søtet med sukker, lønnesirup eller honning.

Ingredienser
2,4 dl Vikingmelk
Fortynnet med 4,8 dl kokende vann
3 egg
6 spiseskjeer sukker eller 0,8 dl
honning eller lønnesirup
1/8 ts salt
1/2 ts vaniljesukker (utelat hvis honning brukes)

Fremgangsmåte

Pisk sammen eggene, søtningen, saltet og vaniljesukker (hvis det brukes) og hell i melken. Bland godt, hell i varmebestandige dessertformer. Deretter overfører du formene til en dyp ovnspanne hvor bunnen er dekket med flere lag papir. Hell i varmt vann til det går 1/3 opp på formene og bake til puddingene er faste i en moderat ovn (180 C), omtrent tjuefem minutter.