Ovnsbakte Lakseskiver Med Sitronsmør

En lunsjoppskrift funnet i “Lettvint for Små Familier”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1981

Ovnsbakte Lakseskiver Med Sitronsmør

Server den delikate laksen med kokte poteter (helst nypoteter) og kokte sukkererter eller agurksalat. Den aller beste laksen er “villaks” laks som har levd naturlig. Men oppdrettsfisken er nesten like god og langt rimeligere.

Regnbueørret eller annen stor ørret kan lages til på samme måte, eller kjøp skiver av stor torsk eller annen fisk. Å lage til fisk i stekeovn i folie er lettvint og sparer oppvask. Fisken passer seg selv og man kan konsentrere seg om å lage tilbehøret.

Tilberedningstid: Ca. 35 min.
Kan ikke fryses.
2 porsjoner

Ingredienser
50-75 g smør
revet skall og saft av 1/2 sitron (skrubb sitronen
godt under varmt vann før du river skallet)
2 ts hakket frisk eller 1 ts tørket estragon
eller 1 ss hakket frisk persille
1 knivspiss malt pepper
2 skiver laks á ca. 175 g, kjøp skiver
fra midten av laksen
1 ts salt
4 ss hvitvin (kan sløyfes)
sitronbåter og friske estragonblader til pynt
(kan sløyfes)

Fremgangsmåte

[1] Rør smøret mykt og rør inn sitronsaften, litt etter litt. Tilsett sitronskall, estragon eller persille og pepper. Rør sammen. Sett det til side.

[2] Skyll lakseskivene i kaldt vann, fjern eventuelle blodrester. Tørk dem med grovt kjøkkenpapir.

[3] Ta to store ark tykk aluminiumsfolie og smør midten godt med sitronsmøret. Dryss salt på begge sidene av lakseskivene og legg dem midt på folien. Legg resten av sitronsmøret på i klatter. Brett kantene litt opp og drypp hvitvinen over.

[4] Brett sammen til en løs pakke. Brett opp kantene og lag en brett øverst. Det skal være litt luft I pakken. Legg pakkene i langpannen eller en ildfast form. Bak dem i ovnen ved 175° C i ca. 20 minutter, til fisken er ferdig. Sjekk den for sikkerhets skyld, den er ferdig når kjøttet lett løsner fra bena. Stikk en liten spiss kniv inn langs benet og prøv.

[5] Legg fisken opp på varme tallerkener og drypp kraften fra folien over. Pynt med sitronbåter og evt. estragonblader. Server med en gang.

Advertisements