En middagsoppskrift funnet i “Crisco’s Good Cooking
Made Easy Cook Book” utgitt av Procter & Gamble Co i 1978
Crisco er en type matlagningsfett populært i USA produsert av The J.M. Smucker Company. Da det ble introdusert i juni 1911 av Procter & Gamble, var det det det første matlagningsfettet som ble produsert helt av vegetabilsk olje. Andre produkter markedsført av Smucker under Crisco-merkevaren inkluderer en matlagingsspray, forskjellige olivenoljer og andre matoljer, inkludert Canola, mais, jordnøtt, oliven, solsikke, grønnsaks og blandede oljer.
Har du lyst til å prøve Crisco i en typisk Amerikansk oppskrift kan det kjøpes over nett hos My American Maket – Ted
Ingredienser
1 egg, pisket
0,8 dl melk
2,4 dl myke brødsmuler
1,2 dl hakket løk
1 1/4 ts salt
1/2 ts Worcestershire saus
1/8 teskje pepper
680 g kjøttdeig
2 ss mel
1 teskje paprika
0,8 dl Crisco eller annet matlagningsfett
1,8 dl ketsjup
1,8 dl vann
0,6 dl hakket løk
3 ss eddik
1 ss sukker
1 ss Worcestershire saus
1/2 ts selleri frø
Varm båndspagetti
Fremgangsmåte
[1] Forvarm ovnen til 175° C.
[2] Bland egget, melken, brødsmulene, 1,2 dl hakket løk, salt, 1/2 ts Worcestershire saus og pepper i en bolle. Tilsett kjøttdeigen og bland godt.
[3] Lag 18 kjøttboller av blandingen. Bland mel og paprika og rull kjøttboller i melblanding. Brune kjøttbollene i varmt Crisco i en stor stekepanne.
[4] Overfør kjøttbollene til en 2 liters ovnssikker gryte. Tørk av overflødig fett fra stekepannen. Bland ketsjup, vann, 0,6 dl løk, eddik, sukker, Worcestershire saus og selleri frø i samme stekepanne. Bring blandingen til et oppkok.
[5] Hell blandingen over kjøttbollene i gryten. Dekk til og bak ved 175° C i 45 minutter. Skum av overflødig fett.
[6] Server kjøttboller og saus over varme kokte båndspagetti.
6 porsjoner