Pai med Svinekjøtt

Pai med Svinekjøtt

Tak fayre porke y-broylid, & grynd it smal with yolkys of Eyroun; than take Pepir, Gyngere, & grynd it smal, & melle it with-al, & a lytel hony, & floryssche thin cofyns with-ynne & with-owte, & hele hem with thin ledys, & late hem bake, & serue forth.

Original oppskrift

Ingredienser
Et 22,5 cm pai skall med lokk
680 g hakket svinekjøtt
1/2 ts. salt
6 eggeplommer
2 ts. ingefær
1/4 ts. pepper
0,8 dl honning
2 dl rips
2 dl hakkede dadler

Fremgangsmåte

Brun svinekjøttet over middels varme. La avkjøles litt, og bland godt med alle de andre ingrediensene – Fyllet skal være veldig fuktig. Ha blandingen i paiskallet og legg på lokket. Brett lokket over bunnen og klemme kantene godt sammen. Skjær dekorative damphull i lokket og stek paien ved 190 C i 45 minutter til en time, eller til lys gyldenbrun.

Advertisements