Pakoras – Indisk Godbid Med Stor Smag!

Pakoras - indisk godbid med stor smag!

Alle der elsker indisk mad elsker pakoras, og hvis du endnu ikke har smagt den eksotiske kartoffelret, så kan du godt glæde dig!

Hvis du er godt træt af kogte eller ovnbagte kartofler, så er det vist på tide at prøve en indisk kartoffelret. Pakoras er skiver af bagekartofler, som er pakket ind i en dej af kikærtemel, koriander, chili og hvidløg og friteret.

6 personer

Det skal du bruge til pakoras:
2 tsk. hel korianderfrø
2 spsk. chiliflager
1 spsk. ajwainfrø*
2 tsk. spidskommen
2 fed hvidløg
2 tsk. fint salt
250 g kikærtemel
3 dl lunkent vand
1 bundt frisk koriander
4 store bagekartofler
2 l vegetabilsk olie

* Ajwainfrø er et mellemøstligt krydderi, der minder om timian, men er skarpere og lidt bittert i smagen. Erstat evt. med timian

Sådan laver du pakoras

[1] Dej: Knus krydderierne i en morter. Pres hvidløgsfeddene, og bland dem i en skål med krydderierne og salt. Vend kikærtemel i, og rør vandet i lidt efter lidt. Pisk dernæst til der ikke er flere klumper. Hak korianderen, og rør i blandingen.

[2] Fyld: Skræl og skær bagekartofler i tynde skiver. Varm olien op i en sauterpande, dyp hver kartoffel i dejen, og kom straks i den varme olie. Steg 5 ad gangen, til de er mørkgyldne, det tager omkring 3-5 minutter. Tag dem op med en netske, og læg dem på et fad med køkkenrulle. Servér pakoras lune eller kolde.