Paneret Kyllingeschnitzel

panert kyllingschnitzel_page

Paneret Kyllingeschnitzel

Ingredienser
2-3 pk udbenet dybtrossent kyllingebryst
1-2 sammenpiskede æg eller æggehvide
ca. 1 dl rasp
3-4 spsk reven parmesanost/dansk grana
salt
paprika
ca. 100 g smør/margarine
1 citron
Tilbehør:
Båndnudler med spinat.

Fremgangsmåde

Vend det optøede kyllingekød i sammenpiskede æg og rasp blandet med ost, salt og mild paprika. Steg schnitzlerne i rigeligt gyldent fedtstof, 4-5 min. på hver side.

Servering
Anret båndnudler med spinat i et dybt fad eller serveringspande. Læg schnitzlerne over nudlerne og garner med citronskiver, hvor skrællen er skåret af.

Tilbehør
Båndnudler med spinat:
1 pkbåndnudler
1 pk helbladet dybfrossen spinat
25 g smør.

Kog båndnudlerne i rigeligt letsaltet vand som beskrevet på emballagen. Den let optøede spinat snittes i tynde skiver på tværs og koges sammen med nudlerne. Når de er møre hældes de til afdrypning. Hældes straks tilbage i gryden og varmes igennem med en lille klat smør.

Ekstra tilbehør
Grøn salat blandet med mange tomater skåret i kvarter og vendt i oliefvineddikemarinade krydret med hvidløg passer også til retten.

Variation af retten I
Kyllingeschnitzlerne kan også vendes i krydret mel og steges i gyldent smør. De serveres da med små pillekartofler, brunet smør eller kryddersør, grønsager eller salat.

Variation af retten II
Tilbered kyllingeschnitzler som wiener- schnitzel. D.v.s. vend brystkødet i sammenpisket æg og rasp krydret med salt og paprika. Server schnitzelrne med citronskiver, brasede kartofler, haricots verts og brunet smør.

Tips
I mange dybfrostdiske kan man nu finde kyllingebrystfileter, gnedet med hvidløgs- eller persillesmør inden de er vendt i rasp. De er endnu hurtigere at lave, .da de er lige til at lægge på panden. Schnitzlerne med hvidløg serveres med spaghetti smagt til med tomatpure, salt, paprika og en nip merian. Schnitzler med persille er bedst med nye eller pillekartofler, citron og smørsovs.