Pannbröd

En panne- eller takkebrødoppskrift funnet på koket.se
Pannbröd_post

Pannbröd, eller stompa som det också kallas, brukar vara
barnens favorit till mellanmål.

Du behöver
2 tsk fänkålsfrön, hela
2 tsk anis, hel
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1,5 dl sirap, ljus

Gör så här

[1] Stöt fänkålsfrön och anis i mortel. Blanda samman fänkålsfrön, anis, rågsikt, salt och bikarbonat.

[2] Blanda filmjölk och sirap, rör ner i mjölblandningen och knåda samman till en deg. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.

[3] Stek kakorna på medelvärme i en torr stekpanna, någon minut på varje sida. De ska inte bli för mörka. Låt svalna på brödgaller.

Advertisements