Pannekakedessert

En delikat dessertoppskrift funnet i “Ost i Varme og
Kalde Retter” utgitt av Den Norske Bokklubben i 1988

Pannekakedessert

4 porsjoner

Ingredienser
Pannekaker:

125 g (2 dl) hvetemel
en klype salt
7 egg
3 dl melk
smør til steking
Fyll og pynt:
4 bananer
100 g cottage cheese
1 ts malt kanel
2 ss mykt, brunt sukker
2 ss yoghurt naturell
250 g jordbær
1 ss sherry
2 ss melis
saften av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

[1] Stek pannekakene og hold dem varme mens fyllet lages.

[2] Knus 3 av bananene med ost, kanel og sukker. Rør i yoghurten. Smør blandingen mellom pannekakene og legg dem oppå hverandre på et varmt fat.

[3] Kjør jordbærene i hurtigmikser. Rør i sherry og melis. Hell blandingen over pannekakene.

[4] Skjær resten av bananene i skiver og drypp sitronsaft over. Legg dem pent opp på toppen. Serveres med en gang med vispet krem.

Merk: Du kan bruke både friske og fryste jordbær.

Advertisements