Pannestekt brød

En pannebrød oppskrift funnet på
New Scandinavian Cooking

Pannestekt brød

Vanligvis må du være veldig grundig når du baker brød. Men hvis du baker det i en stekepanne blir brødet litt mer rustikt, men du er ferdig på halv tid, og det smaker fantastisk. Med surmelken blir brødet litt som et norsk pitabrød.

4 porsjoner

Ingredienser
4 dl mel
25 g gjær
1 dl vann
1 dl surmelk
1 ts. sukker
1 ts. salt

Fremgangsmåte

[1] Plasser gjæren i en bolle med lunkent vann. Rør inn gjæren til den er helt oppløst og tilsett halvparten av melet, sukker og salt. Bland godt og la stå i 10 minutter til gjæren begynner å boble.

[2] Tilsett surmelken og resten av melet og rør godt med en treskje. La blandingen stå og heve i 20 minutter under et fuktig kjøkkenhåndkle. Deigen skal være litt klebrig.

[3] Tilsett en skje med deig til en smurt Teflon-panne. Spred deigen utover og stek den i 3 minutter på hver side over en middels varme.

Advertisements