Pannestekt Chop Suey

En kinesisk oppskrift funnet i “The Skillet Cook Book”
utitt av Wesson Oil & Snowdrift Sales Co. i 1958

Pannestekt Chop Suey

Lammekjøtt, kalvekjøtt eller kylling kan brukes i stedet for svinekjøtt. Med kylling, bruk kylling buljongterninger og garner med 1,2 dl blancherte ristede mandler i skiver.

Ingredienser
450 g magert svinekjøtt, kuttet i tynne strimler
2 ss vegetabilsk olje
1,2 dl løk i skiver
2,4 dl selleri, kuttet i tynne strimler
1,2 dl grønn paprika, kuttet i tynne strimler
1 ss maisenna
3 dl vann
1 buljongterning
1 boks (450 g) bønnespirer, avrent
1 boks (140 g) vannkastanjer i skiver, avrent
1/2 ts salt
2 ss soyasaus

Fremgangsmåte

Kok svinekjøttet i varmt olje til det er godt brunet, rørt av og til. Tilsett løk, selleri og grønn paprika; Fres 8 minutter. Bland maisstivelse med litt vann, rør det deretter inn i gjenværende vann du har oppløst buljongterningen i og hell blanding i pannen med svinekjøtt og grønnsaker. Kok bare til sausen tykner. Tilsett bønnespirer, vannkastanje, salt og soyasaus og kok opp. Grønnsakene bør være sprø, ikke myke. Server med varm ris.

4 porsjoner.