Pannestekt Kylling med Agurk

En frisk sommermiddagsoppskrift  funnet i
“Sunt og Godt” utgitt av Det Beste i 1988
Pannestekt Kylling med Agurk

Passe munnfuller av kylling sammen med slangeagurk i lime og sitronsaus smaker nydelig og oppfriskende en varm sommerdag.

4 Porsjoner
Tilberedning: 15 min.
Steketid: 20 min.

Ingredienser
1 stor slangeagurk, delt på langs og uten frøranden i midten ‘
1 ss olivenolje
4 ss vann
1 liten løk, skrelt og finhakket
4 kyllingfileter uten skinn og ben, ca. 175 g  hver,
skåret i tynne strimler
Silt saft av 2 sitroner
Silt saft av 1 lime
nykvernet svart pepper
Strimlede basilikumblad til pynt

Fremgangsmåte

[1] Skrell noen strimler av agurken slik at den blir stripete. Del de to halve lengdene i biter, legg dem i en kasserolle 0g hell på vann til de så vidt dekker. Kok opp, senk varmen 0g la det småkoke uten lokk i 3 min. Hell av vannet og sett agurken til side.

[2] Varm oljen og vannet i en stekepanne og damp laken over middels varme i ca. 4- min. eller til væsken er nesten fordampet. Rør inn kyllingstrimlene og stek under omrøring ca. 5 min., til kjøttet er gjennomstekt og gyllent.

[3] Tilsett sitron- 0g limesaft med så mye vann at det blir 2 dl i alt. Dryss pepper på og kok opp. Tilsett agurken og la det småkoke 5—6 min. Ha kylling og saus over på et varmt serveringsfat 0g pynt med basilikum.

Lekker gul safranris og saftige, nyrevne gulrøtter passer godt til denne kyllingretten.

Advertisements