Pariserloff

An klassisk fransk brødoppskrift funnet på aperitif.no
Pariserloff

Tilberedningstid: 1 og en halv time

Ingredienser
ca. 350 g hvetemel
1 ts salt
3 ss smør
2 dl vann
½ pk. (25 g) gjær
Til pensling:
1 eggehvite
1-2 ss vann

Fremgangsmåte

[1] Stekes ved 220° C i ca. 10 minutter. Deretter ved 190° C i ca. 40 minutter.

[2] Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og bland det med vann slik at det blir lunkent. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser, men slipper bollen. Sett deigen til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Elt deigen om en gang under hevingen.

[3] Ha deigen på bakebordet og kjevle den ut til en leiv, ca. 25×35 cm. Rull den fast sammen fra langsiden. Trill den slik at den blir ca. 60 cm lang og 5 cm tykk, noe smalere mot endene.

[4] Legg loffen på bakepapir eller smurt stekeplate. Pensle den med sammenvispet eggehvite og vann. La den etterheve litt. Lag noen skråsnitt i den med ca. 6-7 cm mellomrom, eller snitt den langsetter. La loffen etterheve videre utildekket, ikke for raskt. Pensle den en gang til mens den hever ferdig. Pensle deigen for tredje gang rett før den settes i ovnen. Stek den først ca. 10 minutter, pensle den, skru ned varmen litt og stek videre. Stekes til den pent gyllen og gjennomstekt.

Advertisements