Pasta Con I Fagioli -Suppe med Hvite Bønner og Nudler

Pasta Con I Fagioli -Suppe med Hvite Bønner og Nudler

Tilberedningstid: legges i bløtt natten over
Koketid: 1 1/2 time
Porsjoner: 4-6

Ingredienser
3 dl hvite bønner, bløtlagt natten over
250 g ferskt sideflesk med svor
1 løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 selleristang, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
3 persillekvaster
1 salviekvast, hakket
1 laurbærblad
salt og nykvernet sort pepper
180 g spaghetti, nudler eller vermicelli
2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

[1] Hell av vannet ha bønnene oppi en stor kjele sammen med svinekjøtt, løk, hvitløk, gulrot, selleri, persille, salvie, laurbærblad og vann nok til å dekke det hele.

[2] Kjør en kopp bønner i en kjøkkenmaskin eller press dem gjennom en sil, og rør mosen inn i suppen. Smak til med salt og pepper og kok opp igjen.

[3] Tilsett spaghetti eller nudler og kok i ca. 12 minutter eller til pastaen er myk, men fast å tygge (al dente).

[4] Ta kjøttet opp av suppen og skjær av svoren.- Skjær det i småbiter. Tilsett olivenolje i suppen like før servering, rør inn svinekjøttet og en god porsjon nykvernet pepper. Server det hele i en suppeterrin eller i porsjonsboller.