Pazun Ngabuang Kyaw – Burmesiske Rekeboller

pazun ngabuang kyaw - burmesiske rekeboller_page

Disse små bollene spises gjerne som siderett til mohinga, men serveres også som snacks eller som siderett til annen mat. De kan også lages av fisk.

Ingredienser
250 g rensede små rå reker (scampi)
1 ts salt
1/4 ts gurkemeiepulver
1/2 60 g bukkeertmel (kikertmel)
1/2 60 g hvetemel
2 eggehviter, godt vispet men uten skum
isvann
olje til frityrsteking

Fremgangsmåte

[1] Finhakk rekene. ha dem i en bolle og tilsett salt og gurkemeie, sikt så inn melet og tilsett eggehvitene. Bland, tilsett så mye isvann at det blir en litt stiv røre.

[2] Varm opp oljen til den ryker. Skru varmen litt ned. Ha røren i den varme oljen med en teskje, dytt bollene ned i oljen, så de får en god stekeskorpe før nye has i (dette gjør at bollene ikke klistrer seg sammen). Stek i flere vendinger, ellers avkjøles oljen og bollene vil trekke til seg for mye olje. Når de er vakkert gyllenbrune tas bollene opp med hullsleiv og får renne godt av på husholdningspapir.

6 porsjoner

Advertisements