Peanøttkarameller

Oppskrift på karameller som smaker både søtt og salt
funnet på
nrk.no

Peanøttkarameller

Peanøttkarameller smaker både salt og søtt i en uslåelig kombinasjon. Har du sirup, peanøttsmør og salte kjeks har du også de viktigste ingrediensene til denne oppskriften.

Ingredienser
1 boks lys sirup
1 glass peanøttsmør
1 ts vaniljesukker
1 pakke salte kjeks
1 neve peanøtter

Slik gjør du

[1] Lys sirup smeltes sammen med peanøttsmør. Ha i vaniljesukker. Det trenger ikke koke – du skal bare varme det opp inntil sirupen og peanøttsmøret er en jevn blanding.

[2] Knus de salte kjeksene i en kakeform med bakepapir i bunnen. Hell den varme massen over, og bland alt sammen med en slikkepott.

[3] Hakk peanøtter, og dryss dem over karamellen mens den ennå er lunken. Avkjøl.

[4] Når massen har stått i kjøleskapet i et par timer, kan du dele den opp i munnfull-store biter.

Tips: Peanøttkaramellene kan spises som de, er eller du kan ha smeltet kokesjokolade oppå. Sjokoladen kan dekke helt, eller du kan lage noen sjokoladestriper over karamellen før du skjærer den opp.

Advertisements