Peanøttkarameller

Oppskrift på karameller som smaker både søtt og salt
funnet på
nrk.no

Peanøttkarameller

Peanøttkarameller smaker både salt og søtt i en uslåelig kombinasjon. Har du sirup, peanøttsmør og salte kjeks har du også de viktigste ingrediensene til denne oppskriften.

Ingredienser
1 boks lys sirup
1 glass peanøttsmør
1 ts vaniljesukker
1 pakke salte kjeks
1 neve peanøtter

Slik gjør du

[1] Lys sirup smeltes sammen med peanøttsmør. Ha i vaniljesukker. Det trenger ikke koke – du skal bare varme det opp inntil sirupen og peanøttsmøret er en jevn blanding.

[2] Knus de salte kjeksene i en kakeform med bakepapir i bunnen. Hell den varme massen over, og bland alt sammen med en slikkepott.

[3] Hakk peanøtter, og dryss dem over karamellen mens den ennå er lunken. Avkjøl.

[4] Når massen har stått i kjøleskapet i et par timer, kan du dele den opp i munnfull-store biter.

Tips: Peanøttkaramellene kan spises som de, er eller du kan ha smeltet kokesjokolade oppå. Sjokoladen kan dekke helt, eller du kan lage noen sjokoladestriper over karamellen før du skjærer den opp.