Peanøttsmørkaker

En småkakeoppskrift funnet i “Cooky Jar Favourites”
utgitt av the Tested Recipe Institute i 1960

Peanøttsmørkaker

Ingredienser
3,5 dl siktet mel
1/4 ts salt
1/2 ts natron
1 ts kanel
0,6 dl smør eller margarin
2,4 dl sukker
0,2 dl peanøttsmør
2 egg, godt pisket
0,6 dl melk
1 ts vaniljesukker
1,8 dl stenfrie rosiner
1,8 dl lettkokt havregryn

Fremgangsmåte

[1] Bland og sikt mel, salt, natron og kanel og sett til side. Pisk smøret lyst og luftig. Tilsett sukker gradvis, fortsett å piske. Tilsett peanøttsmør, bland godt. Rør i egg, melk og vaniljesukker, bland godt. Tilsett siktede tørre ingredienser og rør om å blande godt. Fold inn rosiner og  havregryn. Dekk til og avkjøl i 1 time.

[2] Sett ovnen på moderat varme, 175° C.

[3] Slipp deigen i klatter på usmurte ovnsplater med en teskje, ca 5 cm fra hverandre. Bak i 15 minutter eller til kakene er brune. Avkjøl på kakerist.

Blir omtrent 4 dusin.