Persillefylte Kalve”kyllinger”

En middagsoppskrift funnet i en spesialutgave av
“Husmorens Kokebok” utgitt i 1963
Persillefylte Kalve”kyllinger”

Denne rett kan man lage på to forskjellige måter, enten av renskåret eller av malt kalvekjøtt. “Kyllingene” skal i følge oppskriften serveres uten kokte poteter, noe som må ha vært ansett  som både dristig og chic på den tiden. De fleste anså poteter som et absolutt ‘måste’ til en hver middag her i Norge tidlig på sekstitallet

Aternativ 1: Kjøtt skjæres tvers over trevlene i tynne skiver, bankes lett. I midten legges litt persille og smør. Det saltes, pepres og rulles sammen. Bindes med en tråd. Så bruner man «kyllingene» i smør, tilsetter fløte og kraft og de kokes møre. Sausen jevnes og siles. Til retten serveres blad-salat og kokt broccoli.

Alternativ 2: Det malte kjøtt spes med egg, melk og litt mel. Deigen formes til ovale kaker som er fylt med persille og smør. Resten av fremgangsmåten er lik alternativ 1.

Advertisements