Persisk Pilaf

En eksotisk oppskrift funnet i “Ris og Pasta” i serien “Menu –
International Madleksikon” publisert av Lademann i 1978

Persisk Pilaf

Pilaf (fra persisk polou) er en risret oprindeligt fra det sydlige Asien og det persiske imperium.

Retten liver forberede  af langkornet ris, løg og bouillon i en gryde eller pande, eventuelt sammen med kød, fisk eller grøntsager. Efter ris og bouillon er blevet opvarmet uden låg Lægge låg på, så retten inddampes. Afhængigt af opskriften bliver forskellige ingredienser tilsat under tilberedning eller efter at retten inddampes.

Porsjoner: 4
Forarbejde: 10 minutter
Tilberedning: 1 time

Ingredienser
500 g lammebov
40 g smør/margarine
4 store løg
salt
hvid peber
3/4 I vand
2 1/2 dl (200 g) buttede ris
250 g modne tomater
1 knsp. paprika

Proces

[1] Skær kødet i store terninger.

[2] Brun smørret i en stor gryde og svits kødet, til deter brunetpå alle sider. Pil løgene og hak dem groft. Hæld dem i gryden og svits dem med kødet. Drys med salt og peber. Hæld kogende vand ved og lad retten snurre ved svag varme i 30 minutter. Tilsæt risene og lad retten snurre yderligere 20 minutter.

[3] Flå tomaterne og skær dem i terninger, der kommes i gryden til risene. Lad dem dampe med i 5 minutter.

[4] Risene gøres løse med en gaffel samtidig med at paprika`en tilsættes.

[5] Til persisk pilaf serveres en salat af stave af renset, grøn peber og rå løgringe, evt. med en olie/eddike marinade.

Advertisements