Piknik Karamellkake

En bakeoppskrift funnet i “Igleheart’s Cake Secrets”
utgitt i 1928
Piknik Karamellkake

Ingredienser
4,8 dl siktet mel
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
1,5 dl smør eller margarin
2,4 dl sukker
3 eggeplommer, lett pisket
0,8 dl melk
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter, stivpisket

Fremgangsmåte

Sikt melet en gang, mål opp og tilsett bakepulver og salt, og sikt tre ganger. Rør smør grundig, tilsett sukker gradvis, rør godt etter hver tilsetning. Tilsett eggeplommer, så mel og melk vekselvis, en liten mengde av gangen. Bland godt etter hvert tilsetning. Tilsett vaniljesukker og fold inn eggehvitene. Bak i to smurte 23 cm runde kakeformer i 25 til 30 minutter i moderat ovn (190° C). Legg lagene sammen og dekk toppen og sidene av kaken med karamell glasur.

Advertisements