Piknik Pizzalinis

picnic pizzalinis_page_thumb[2]

Disse lette, men fylte individuelle pizzaene blir en god søndags brunsj, T.V. snacks, kveldsmat måltid eller piknikmat. De er også en hyggelig variasjon fra smørbrødene til matpakken til skole eller arbeid.

1 time inkludert avkjøling
deretter 15 minutter
Blir 8 pizzalinis

Ingredienser
225 g frossen butterdeig, tint
225 g Mozzarella ost
20 ml / 4 ts tørkeede løksskiver,
vætet som anvist på pakken
2 mellomstore tomater
8 ansjosfileter, avrente
klype tørket basilikum eller merian
4 sorte oliven
noen dråper olivenolje

Fremgangsmåte

[1] Skjær deigen i to. På en melet overflate, rulle ut hver halvdel til et 20 cm kvadrat. Skjær hver firkant i fire 10 cm firkanter. Avkjøl i kjøleskapet i 15 minutter.

[2] Legg firkantene på en lett smurt og melet bakeplate. Brett opp kantene på hver ca 10 mm rundt det hele, klem hjørnene sammen for å få kantene til å stå oppreist som på en eske. Prikk midten av hver firkant over det hele med en gaffel.

[3] Skjær osten i 6 cm firkanter og legg en skive ost i midten av hver deigfirkant. Trykk den forsiktig lett ned.

[4] La løkskivene renne av seg og spre dem på osten. Skjær tomatene i 8 tynne skiver og legg en i midten av hver firkant.

[5] Skjær ansjosfiletene i halvparten på langs. Plasser 2 halve fileter i form av et kors på hver firkant. Dryss med tørket basilikum eller mariam.

[6] Avkjøl pizzaliniene i 15 minutter; mens disse avkjøles, varm ovnen til 200 grader.

[7] Kutt olivnene i to og fjern stenene. Plasser en halv oliven i midten av hver pizzalini og dryss med olje. Stek i 12-15 minutter eller til deigen har hevet seg og er brunet, og osten har smeltet. Serveres umiddelbart, rett fra ovnen, eller avkjøl de på rist og server de kalde.