Pisang Goreng – Indonesiske Friterte Bananer

Pisang Goreng - Indonesiske Friterte Bananer

Ingredienser
1 egg
1 ss palmesukker (evt. brunt sukker)
4 ss maisenna
2 ss tapiokamel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 ss ferskrevet kokos eller kokosmasse
5 dl usøtet kokosmelk
4 bananer, helst litt umodne
5 dl olje til fritering

Tilberedningstid: 20 minutter
4 porjsoner

Fremgangsmåte

[1] Pisk sammen egg og sukker i en bolle. Rør inn maisenna, tapiokamel, bakepulver, salt, kokos og kokosmelk. Bland godt og la røren svelle i ca. 10 minutter.

[2] Skrell bananene og del dem i to på langs. Del dem i to på tvers hvis de er lange.

[3] Varm oljen i en tykkbunnet gryte med rette vegger, eller bruk frityrkoker. Den er varm nok når det bobler rundt en spisepinne av tre, eller skaftet på en tresleiv som stikkes ned i oljen.

[4] Dypp bananbitene i røren så de dekkes godt. Stek dem i omganger i oljen i ca. 4 minutter til de er sprø og gylne. Snu dem en gang under stekingen. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir. Server friterte bananer varme.

Variasjon: Nanas goreng – Fritert ananas

Bruk ananasringer i stedet for bananer. Annen frukt og tofu kan fríteres på samme måte.