Plommekompott

En klassisk sensommer dessert funnet på frukt.noPlommekompott

Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi hos oss nordmenn. Kompotten har vært en klassiker her til lands i langt over hundre år. Server den gjerne lun med litt vispet krem til.

4 porsjoner

Ingredienser
30 stk plomme
200 g sukker
1 dl hvitvin
2 ss potetmel
4 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

[1] Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøttet i biter.

[2] Ha plommene i en kjele, hell på hvitvin og sukker og la det koke opp.

[3] Småkoke videre i 10 minutter til plommene er møre.

[4] Rør ut potetmelet i vannet og hell det forsiktig i plomme under omrøring. Plommekompotten må ikke koke etter at jevningen er tatt i.

[5] La kompotten avkjøles litt før servering.

[6] Server med vispet krem eller fløtemelk til. Noen mandelflak på toppen gir litt sprøtt å tygge på.

Advertisements